4 kändisar du kanske inte visste är svenskättlingar

4 kändisar du kanske inte visste är svenskättlingar
Bildkälla: Youtube

Det finns många amerikanska kändisar som har svenska anor, och dessa personer har påverkat både den amerikanska kulturen och den svenska kulturen på olika sätt. Nedan följer en lista över några amerikanska kändisar som är svenskättlingar:

  1. Jessica Alba är en amerikansk skådespelerska och företagare som har svenska, danska och franska anor. Hon har spelat i många framgångsrika filmer, inklusive Sin City och Fantastic Four.
  2. Emma Stone är en amerikansk skådespelerska med svenskt ursprung från sin mor. Hon har spelat i flera populära filmer, inklusive The Help och La La Land, och har vunnit en Oscar för sin roll i den senare.
  3. Scarlett Johansson har både svensk och dansk bakgrund från sin mor och far. Hon är en av de mest kända skådespelerskorna i Hollywood och har spelat i många populära filmer, inklusive The Avengers och Lost in Translation.
  4. Bruce Springsteen är en amerikansk rockmusiker som har svenska rötter från sin mors sida. Han är känd för sin musik och sina texter som ofta berör sociala och politiska frågor.

Dessa är bara några exempel på amerikanska kändisar med svenska anor. Deras arv har påverkat både den amerikanska och svenska kulturen, och de har bidragit till att forma den globala underhållningsindustrin på olika sätt.

Se när Bruce Springsteen framför låten ’My Hometown’ i klippet nedan!


Lämna ett svar

error: Content is protected !!