Vad är politik? Här får du en bra förklaring!

Om du inte vet riktigt hur du ska förklara vad politik är måste du bara läsa denna historia.

En liten pojke frågar sin far:

– Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?

– Självklart min son, fråga på!

– Vad är politik, far?

– Tja.. i politiken finns det 5 folkgrupper:
1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid

– Jag förstår inte far… Kan du förklara det för mig?

– Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?

– Mer eller mindre…

Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare. Nästa morgon sa pojken till fadern:

– Nu tror jag att jag förstår vad politik är!

– Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.

– Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten pippar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Dela gärna detta skämt med dina vänner och din familj!


Lämna ett svar

error: Content is protected !!