De har installerat ”mini-hus” för att skydda stadens hemlösa under vintern. Visst är detta helt fantastiskt?

De har installerat ”mini-hus” för att skydda stadens hemlösa under vintern. Visst är detta helt fantastiskt?
Bildkälla: Facebook

Den tyska staden har installerat ett antal ”mini-hus” där hemlösa kan sova utan att riskera att frysa ihjäl. Dessa kapslar kan rädda många människors liv.

När det blir kallt ute blir livet mycket tuffare för alla hemlösa. En stad i Tyskland har kommit på en otroligt fin lösning som kan hjälpa många hemlösa.

”Ulmer-boet”

I staden Ulm, cirka 120 km väster om München, har kommunarbetare installerat ”mini-hus” som är kända för ”Ulmer-boet” under de kalla vintermånaderna.

”Ulmer-boet” placerades ut även förra året, men i år är de bättre isolerade för att skydda hemlösa från vind, kyla och fukt. De är tillräckligt stora för att användas av två personer, och man har även fäst solpaneler på taket.

Alla ”Ulmer-boet” är är utrustade med sensorer som registrerar när de öppnas eller stängs. Detta informerar välgörenhetsorganisationen Caritas Ulm-Alb-Donau, eller medlemmar i Ulmer Nest, att någon har stannat där över natten.

Dagen efter kommer en medlem i föreningen för att kontrollera kapseln och se om allt står rätt till och om kapseln är i behov av reperation.

Visst är detta en smart idé? Tycker du att Sverige också borde ha ”mini-hus” för våra hemlösa?


Lämna ett svar

error: Content is protected !!